CANGO

Houtbouwer Hahbo maakt mantelzorg in tuin mogelijk

De modulaire houtbouwer Hahbo uit Wijnegem ontwierp met haar nieuwste woonmodule CANGO een thuis voor elke zorgbehoevende. Door een ingenieus systeem blijft volledig zelfstandig leven mogelijk. Dit kan op korte termijn een oplossing bieden voor ouderen die graag hun eigen stekje hebben.

Hahbo biedt een alternatief voor het klassieke zorgcircuit dat in België onder druk staat. “CANGO is de eerste woonmodule waar al van bij het ontwerp de zorgbehoevende centraal staat”, zegt Benoît Somers, directeur bij Hahbo. “Alles is zo ontworpen dat de bewoner een comfortabel leven kan leiden en tegelijk kan genieten van de warme band en de veiligheid die familie biedt, maar met respect voor ieders vrijheid en privacy. Een CANGO-woning kan volledig naar de wensen van de bewoner worden ingedeeld en gemoduleerd zodat alle comfort voor handen is. Ze kan perfect bewoond worden door een persoon die nog probleemloos zelfstandig kan leven, maar is voorbereid op het moment dat er hier en daar een steuntje nodig is.”

De woningen zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk. De vloerbekleding is schokdempend en voorzien van een anti-sliplaag en met een lichtstrip kan je makkelijk oriënteren in het donker. Zo zijn er nog tal van andere aanpassingen die specifiek inspelen op de noden van de bewoner. Alle zorgfuncties en zelf lichttherapie kunnen worden geïnstalleerd. De woning beschikt over de modernste technieken op vlak van isolatie, ventilatie, verwarming en koeling. Ook is de CANGO-woning onderhoudsarm.

CANGO is een oplossing op korte termijn. Een woning kan op tien weken tijd worden gebouwd en op één dag geïnstalleerd. Ook een herbestemming is mogelijk. De CANGO-woning kan ook worden gebruikt als thuiskantoor, privépraktijk of tienerpaviljoen.