Port of Antwerp corona cijfers Foto: Port of Antwerp.

Antwerpse haven stelt vertegenwoordiger voor Rusland aan

Na een succesvolle handelsmissie naar Moskou en Sint-Petersburg in 2018, rijpte het idee om de aanwezigheid van Port of Antwerp in de Russische regio te vergroten. De benoeming van Andrey Daskovskiy tot vertegenwoordiger kadert in de internationale ambities van Port of Antwerp en de verdere uitbouw van de handelsbetrekkingen met Rusland.

Andrey Daskovskiy is geboren in Moskou in 1963 en studeerde internationaal recht aan het Moscow State Institute of International Relations. Later behaalde hij een tweede Master Degree in International Business aan de London City University Business School. Tussen 1985 en 1992 werkte Andrey voor de Russische regering, waar hij diplomatieke ervaring opdeed met een focus op Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 1993 verhuisde hij naar de privésector, waar hij werkte in diverse commerciële managementfuncties bij Russische vestigingen van westerse multinationals. In 2014 trad hij in dienst bij de Belgische multinational Sibelco, waar hij Country Manager was in Rusland.

Rusland: belangrijke maritieme partner

Rusland is de derde belangrijkste handelspartner van de haven van Antwerpen, goed voor een trafiek van 13 miljoen ton goederen in 2020. Afgelopen jaar is voor deze regio een groei genoteerd in containertrafiek. Conventioneel stukgoed zoals ijzer en staal en roro bleven redelijk stabiel. Voor containers en conventioneel stukgoed is Sint-Petersburg dé haven bij uitstek.