Ben Fortan Varel Security

Varel neemt KMO met 28 mensen over

De beveiligingsfirma Varel Security uit Hasselt maakt de overname bekend van Lares, een sectorgenoot met 28 mensen die vooral in Oost-Vlaanderen actief is. Hiermee telt de Limburgse groep rond Ben Fortan en Joachim Battheu nu 75 personeelsleden, die in totaal zo'n 25.000 klanten bedienen.

Varel Security werd opgericht in 1974 door Frans Lekanne. Onder het bewind van de huidige bestuurders breidt het Hasseltse bedrijf uit naar de rest van Vlaanderen. Nadat onlangs nog de de klantenportefeuille werd overgenomen van het Gentse beveiligingsbedrijf AJG, vervoegt nu Lares de groep. Lares heeft zijn hoofdkantoor in Oudenaarde en is gespecialiseerd in inbraak-, brand- en camerabeveiliging.

“Deze overname is een logische stap binnen onze strategie om Varel Security te versterken en een vooraanstaande rol te spelen in de consolidatiegolf van de sector”, vertellen Ben Fortan (foto) en Joachim Battheu. “Met de bundeling van krachten en de nieuwe marktpositie van de groep, zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”