IMG_6252-uai-1032×688

Gentse lanceert gebak voor singles met valentijn

GENT - Amélie Badie (27) van Catberry Pastries maakt plantaardig gebak op bestelling. Vergeet de typische gras-smakende gebakjes maar verwacht je aan gebak vol smaak om vingers van af te likken. Van koekjes en brownies tot heuse partycakes en trouwtaarten. Speciaal voor Valentijn lanceert de Gentse nu verschillende boxen die singles aan zichzelf cadeau kunnen doen. “De focus moet niet altijd op koppeltjes liggen”, zegt ze.

Sinds de ‘big C’ hebben we elk moment dat we kunnen vieren nodig en dat is met Valentijn binnenkort niet anders. Toch vind ik het jammer dat iedereen zich rond deze tijd focust op de verliefde koppeltjes terwijl we ook onszelf in de watten kunnen leggen”, zegt Amélie. “Singles voelen zich door de verschillende coronamaatregelen steeds meer alleen. Ik merk het ook in mijn omgeving. Daarom kwam ik met het leuke idee om ook voor hun een lekkere box te voorzien.”

De valentijnboxen kosten tussen 14 en 30 euro en bevatten steeds een variatie van verschillende koekjes en cakes. Uiteraard allemaal plantaardig en indien gewenst ook glutenvrij. “Ik maak alle baksels zelf in mijn atelier in Gent en gebruik geen gram boter, melk of eieren. Bovendien vind ik het fijn om van elke taart, cake of koekje een klein kunstwerkje te maken.”

Volgens Amélie is het oké om single te zijn en mag dat ook gevierd worden. “Iedereen verdient een geluksmomentje”, zegt ze. Al kan je uiteraard ook altijd een box kopen voor je geliefde.

Naast haar atelier aan de Ottergemsesteenweg in Gent voorziet Catberry Pastries voor deze gelegenheid ook een ophaalpunt in Zottegem en Antwerpen. Bestellen kan via www.catberry.be