Kiwanis Herentals Valentijnsontbijt

Geen Coppa Classic, wel Drive Thru ontbijt

Geen Coppa Classic Days in 2020, het oldtimerevent dat volgens het principe van 'Bolleke-Pijl' de mooiste plekjes van de Kempen toont. Door de coronacrisis bleef de kas van Kiwanis Herentals leeg. Om de goede doelen dit jaar toch te kunnen steunen, organiseert de serviceclub een valentijnsontbijt.

“We zijn op zoek gegaan naar een coronaproof alternatief. Met sinterklaas deden we al een ontbijt, en dat was goed meegevallen. En nu doen we dit dus over met Valentijn”, vertelt Sven Wellens van Kiwanis Herentals.

Goodyear

“Net als toen kunnen mensen hun ontbijt ophalen langs een Drive Thru. Hiervoor stelt Banden Sooi zijn site op industrieterrein Klein Gent Herentals in Grobbendonk ter beschikking. Bandenfabrikant Goodyear is trouwens een van de sponsors van het event. Bij de bestelling kan je een uur aanduiden waarop je het ontbijt komt afhalen. Zo vermijden we files en verloopt alles gestroomlijnd.”

Ten voordele van kinderen

De inkomsten zijn dit jaar natuurlijk beperkter, door het uitblijven van de Coppa Classic. “Maar als we niks ondernemen, dat blijft het ook niks. Nu kunnen we onze goede doelen toch een bijdrage geven. We kiezen meestal initiatieven waarbij kinderen centraal staan.”

Vzw Twerk in Herentals, een sociale werkplaats die gekend is voor zijn chocoladeproducten, is een van de lokale initiatieven die Kiwanis Herentals ondersteunen. Ook het Olivia Hendrickx Research Fund uit Herentals is een lokaal goed doel.