ETAP Malle

ETAP streeft naar circulaire samenleving

Verlichtingsspecialist ETAP Lighting International, met hoofdkantoor in Malle, zet een nieuwe stap in zijn transformatie tot leverancier van circulaire verlichtingsdiensten. De familiale groep geeft haar volledige product portfolio een nieuw, circulair design en legt zich de komende jaren toe op ‘Circular Light as a service’.

De verlichtingsgroep ontwikkelde de voorbije jaren al een dienstenpakket rond ‘Light as a Service’, waarbij ze instaat voor de ontwikkeling, de productie, de installatie en het onderhoud van een verlichtingsproject op maat. De volgende stap in deze evolutie is ‘Circular Light as a Service’, een concept dat volop inspeelt op de Europese Green Deal.

“Duurzaamheid zit al decennialang in het DNA van ons bedrijf”, vertelt ceo Dominiek Plancke. “Zo zijn we toonaangevend in uiterst energiezuinige led-oplossingen met een lange levensduur. Dat is de eerste stap in een energiebewuste, circulaire samenleving: ervoor zorgen dat verlichting minder snel vervangen moet worden en dat er dus minder grondstoffen nodig zijn.”

Naast het streven naar een circulaire samenleving, wil ETAP ook zijn eigen CO2-uitstoot en die van hun klanten verminderen. Tegen 2025 wil het bedrijf een CO2-reductie van 55%.