Nelissen_Afbeelding

Nelissen duikt feestjaar in en laat iedereen meevieren

Een feestjaar. Dat woord staat in 2021 centraal bij Nelissen Steenfabrieken, want het familiebedrijf blaast dit jaar 100 kaarsjes uit. Iets wat natuurlijk vraagt om tal van acties, een terugblik naar de voorbije decennia en een vooruitblik op wat nog komt.

Wanneer de Belgische regering in 1921 industriëlen aanspoort om te helpen bij de wederopbouw na de vernielingen van WO I, start Alfons Nelissen met de productie van bakstenen. En daarmee legt hij de eerste steen van een succesverhaal. Nelissen stond sindsdien niet stil. In de jaren ’60 wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in de eerste tunneloven en tunneldrogerij, waardoor stenen niet meer in open lucht moeten drogen. In de jaren ’90 reikt de productiecapaciteit naar 120 miljoen stenen.

Klanten centraal

Eén voor één belangrijke mijlpalen die Nelissen doen uitgroeien van een lokaal familiebedrijf tot een grote speler met activiteiten in meer dan 50 landen. En toch worden de familiale waarden hooggehouden. Zo staat met Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen de vierde generatie aan het roer en ook in de service is dat familiale karakter aanwezig.

“In plaats van producten aan te bieden, waarvan we denken dat ze nodig zijn, maken we zo producten die klanten echt nodig hebben. We zijn meer dan een fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen, noem ons gerust een compagnon de route van onze professionele partners en particuliere klanten bij bouw- en renovatieprojecten.”

 

State-of-the-art

Eén van de meest recente hoogtepunten is de opening van het gloednieuwe hoofdkantoor in 2019. Aan de Kiezelweg in Kesselt staan meer dan ooit de kernwaarden innovatie, co-creatie en duurzaamheid centraal.

“Deze site fungeert als facilitator voor creatievelingen die samen met ons de bouwsector op duurzame wijze vooruit willen helpen. We beschikken hier over digitale experimenteerruimtes voor ontwerpers, een Brixperience Room met een gebogen 180°-scherm en vergaderzalen voor project- of andere besprekingen.”

En de toekomst? “Hopelijk brengt die een verdere uitbreiding van onze export, nog meer innovatieve producten met een duurzaam karakter, en blijven we een op-en-top familiebedrijf. We verwelkomen met plezier de 5de generatie.”

Maandelijkse verrassingen

Om de 100ste verjaardag met werkelijk iedereen te vieren – van showroombezoekers en personeel tot architecten, projectontwikkelaars, aannemers en transporteurs – organiseert Nelissen maandelijks een originele actie.

“Dan wel coronaproof, maar de verrassing zal er zeker zijn. Wie op de hoogte wil blijven van alle acties, volgt dus maar best onze sociale media of de website www.nelissen100.be. Daar zullen in de loop van dit jubileumjaar ook tal van boeiende verhalen te vinden zijn over de voorbije decennia.”

Nelissen Steenfabrieken is al 4 generaties lang fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen.