Essevee 21

Drie ondernemers helpen SV Zulte Waregem aan broodnodig nieuw kapitaal

WAREGEM - Het zijn geen evidente tijden en dat geldt ook voor de professionele voetbalclubs. De corona hakt er ook bij die 'sportbedrijven' zwaar in. Nu de inkomsten van het publiek grotendeels zijn weggevallen, is er meer dan ooit behoefte aan maecenaat. Essevee Zulte Waregem kreeg zopas vers kapitaal aangeboden door drie ondernemers, die meteen ook de ruggengraat vormen van de nieuwe raad van bestuur.   

Essevee heeft zijn raad van bestuur herschikt, zo laat de voetbalclub weten op zijn website. “Die herschikking maakt de structuur van onze club eenvoudiger”, luidt de boodschap. “De binding met de regio wordt nog verstevigd en door een extra kapitaalsinjectie ziet de financiële situatie van de club, die sterk te lijden had door de corona-crisis, er opnieuw een stuk beter uit.”

Hoofdaandeelhouder blijft Tony Beeuwsaert, eigenaar van onder andere verlichtingsspecialist TAL uit Pittem. Samen met Philippe Detaellenaere van DL Chemicals (Wielsbeke, Waregem) en Franck Tijtgat van het gelijknamige asfaltbedrijf Tijtgat (uit Zulte) vormen zij vanaf 1 februari de nieuwe raad van bestuur. Tony Beeuwsaert trekt de trein als locomotief: “Ik wil als ondernemer, maar vooral als voetbalsupporter mijn engagement voor Essevee onderstrepen”, aldus Beeuwsaert. “We hebben hier al veel fijne momenten beleefd in Waregem en ik wil er alles aan doen om dat ook in de toekomst mogelijk te maken”.

Een modern bedrijf

CEO Eddy Cordier ziet deze herschikking binnen Essevee 2.0 als een belangrijke stap in de verdere uitbouw van de club. “Essevee zal altijd een familieclub blijven met een warm hart voor de sport en uiteraard voor onze supporters”, zegt Cordier. “Maar we zijn tegelijk een modern bedrijf dat gedragen wordt door stevige partnerships.

Carl Ballière (van het Waregemse confectiebedrijf Balko) blijft tijdelijk voorzitter van SV Zulte Waregem. Hij wordt ook één van de leden in de nieuwe raad van bestuur van de vzw SV Zulte Waregem, samen met Maryline Detaellenaere, Michiel Beeuwsaert, Matthias Tijtgat en de drie aandeelhouders.