Sioen Michèle 20 eigen foto Michèle

Michèle Sioen slaat en zalft de beurs

ARDOOIE - Het 'uitrookbod' -waarbij Sioen de delisting aanvraagt van de beurs - is rond deze tijd definitief in gang gezet en loopt nog tot 18 februari. Sioen stelt een prijs van 23 euro voor aan de aandeelhouders. De familie wil opnieuw de volledige controle in eigen beheer. De beurs heeft Sioen veel gegeven maar nu zijn het andere tijden, aldus CEO Michèle Sioen.  

In een persbericht verwordt CEO Michèle Sioen het zo: “Sioen is toe aan een volgende stap in haar levensloop. De beurs lijkt ons daartoe niet langer het juiste platform voor Sioen als middelgrote, industriële onderneming met een uitgesproken technisch profiel. In de nabije toekomst heeft Sioen noch de intentie noch de behoefte om spaargeld uit de publieke markten aan te trekken om haar investeringen te financieren. De markten waarop Sioen actief is, zijn gespecialiseerde technische markten. De ontwikkeling en productie van nieuwe producten en de evolutie van bestaande producten vereisen voortdurende investeringen waarvan de rendementen onzeker zijn en zich wellicht over een langere termijn zullen realiseren. Dit vereist een toegewijd aandeelhouderschap met een lange termijnvisie dat kan instemmen met een omvangrijk investeringsprogramma. Volgens ons is dit niet verenigbaar met de korte termijn groeivereisten van de financiële markten.”

Bod onder voorwaarden

Sihold -de familiale holding – wil minstens 90 en bij voorkeur 95 procent van de aandelen verwerven. Nu  is dat 65,25 procent. Het overnamebod is afhankelijk van het vervullen van bepaalde gangbare voorwaarden, waaronder de voorwaarde dat de bieder ten gevolge van dit bod minstens 95% van alle aandelen van Sioen Industries in handen heeft en dat onder meer de BEL20-beursindex niet daalt onder 3.253,46 punten, zo laat Sihold nog weten. Sihold houdt zich wel het recht voor om te verzaken aan de voorwaarden.