“Met ‘Roomservice’ trekken we de mensen uit de dagelijkse sleur en proberen we zo dicht mogelijk bij de restaurantervaring te komen”, zegt Nicolas Hermans (28) uit Bonheiden. Samen met de broers Jan (26) en Seppe (28) Van Den Broeck is hij de organisator achter het evenement Mechelen Culinair. “Onze gasten kunnen op hun kamer genieten van een 5-gangenmenu, gebracht door twee van de beste chefs van Mechelen. Erna kunnen ze tot rust komen in het luxueuze Van der Valk hotel.”
De twee chefs kijken er geweldig naar uit. “Ik ben blij dat ik nog eens op een normale manier kan koken, in plaats van alles in bakjes te steken. We trekken daarom ook met ons hele team naar daar”, zegt Ken Verschueren (41) van Tinèlle. Verschueren steeg dit jaar met 0,5 punten (14,5/20) in de gerenommeerde Gault&Millau gids. Axel Colonna-Cesari van Centpourcent kreeg op zijn beurt herbevestiging van zijn kwaliteiten met het behouden van zijn Michelinster.
In normale omstandigheden brengt Mechelen Culinair de beste restaurants uit de regio samen tijdens een gastronomisch weekend in de binnenstad. Helaas moest de derde editie vorig jaar afgelast worden. En ook voor dit jaar ziet het er niet goed uit. Maar Mechelen Culinair blijft innoveren. Na twee succesvolle concepten met thuisleveringen in samenwerking met Centpourcent en Tinèlle, gaan ze nog een stapje verder.
De formule is beschikbaar vanaf 315 euro voor twee personen, inclusief hapjes, vijfgangenmenu en overnachting met ontbijt. Axel-Colonna Cesari van Centpourcent kookt tijdens het weekend van 5 en 6 februari en van 26 en 27 februari. Zijn collega Ken Verschueren van Tinèlle zorgt voor roomservice tijdens het weekend van 19 en 20 februari en 5 en 6 maart.