Kaastapa

Amice schenkt vrachtwagen vol hapjes aan voedselbank

PUURS – Het nieuwe voedingsmerk Amice leverde dinsdag 6 ton kaashapjes af bij de centrale opslagplaats van de voedselbank in Puurs. Amice wil een structurele partner worden van de voedselbank en het hele jaar door 5% van de omzet schenken aan de voedselbank.

Amice lanceert zich op de Belgische markt als een premium snackmerk. Het is een samenwerking tussen de Nederlandse ondernemer Cees Erkelens en het Belgische foodconcern Q-group uit Lokeren. Het eerste product wat ze lanceren is een kaastapa gevuld met Belgische Chimaykaas en omhuld met een krokant korstje. Amice zal begin 2021 te verkrijgen zijn in een aantal Belgische supermarkten.

De eerste grote levering was echter voor de centrale opslagplaats van de voedselbank bij Jodifrost in Puurs. Een vrachtwagen vol hartverwarmende Chimay kaastapas. “Nooit eerder deden zoveel mensen beroep op de voedselbank. Tegelijkertijd slinkt ook het aanbod omdat supermarkten minder voorraden hebben door de hamsterwoede. Wij wileen met Amice ons steentje bijdragen”, zegt Cees Erkelens van Amice. “Onze naam verwijst naar het delen van hapjes of tapas onder vrienden. Wij bekijken dat in een bredere zin en delen het met mensen die het minder goed hebben.