JanDeBelser_En_RaiHaerens Jan De Belser

Tervuurse Kempenzoon opent tweede optiekzaak in thuisstad

TERVUREN/HERENTALS - Jan De Belser, eigenaar van de gelijknamige optiekzaak in Tervuren, opent een tweede vestiging in zijn thuisstad Herentals. De Belser neemt daar de gevestigde waarde Haerens over.

“Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar dus ik ben blij dat ik kan terugkeren naar mijn roots”, zegt Jan De Belser over de nakende opening van zijn tweede vestiging. Na 44 jaar laat Rai Haerens zijn geesteskind over. “Ik ben 44 jaar elke dag met liefde en plezier gaan werken”, vertelt Haerens, “Ik was heel communicatief naar mijn klanten toe en uiteraard was het atelierwerk mijn stokpaardje. Die goesting zie ik ook terug bij Jan. Ik ben heel blij dat hij terug naar Herentals komt.”

Exclusieve merken 

In de nieuwe optiekzaak die op 5 januari aanstaande de deuren opent, wordt het gekende aanbod van Optiek Haerens uitgebreid met enkele exclusieve merken zoals Fendi, Balenciaga en Linda Farrow. “Kwalitatieve merken zijn belangrijk voor een optiek. Opticien is niet alleen een para-medisch beroep, het esthetisch aspect is bijzonder belangrijk geworden. Een bril is een fashion item geworden. Dat is iets wat ik de voorbije 20 jaar heb zien veranderen. Ook brillen volgen de trends en de grote modemerken spelen hier graag op in. Een bril moet vooral bij je gezicht en bij je persoonlijkheid passen. Daarom is een persoonlijke aanpak zo belangrijk”, luidt het nog.

20 jaar 

De Belser is al 20 jaar actief in zijn optiekzaak aan de Brusselsesteenweg in Tervuren.