Barias draagt kwaliteit en duurzaam partnerschap hoog in het vaandel. Daarnaast vinden het management en de medewerkers sociaal engagement en lokale binding belangrijk. “Tijdens één van onze interne brainstormsessies zochten we naar een actie voor het goede doel”, zegt founder CEO Chris Mullie. “Een idee dat meteen door het ganse team gesteund werd. We dragen onze regio een warm hart toe. Zo kwamen we bij De Graancirkel terecht om onze actie vorm te geven.”
De Graancirkel verdeelt vanuit Roeselare voedsel aan alleenstaanden en gezinnen. Deze ‘sociale kruidenier’ neemt elke hulp om kwetsbare gezinnen te ondersteunen dankbaar aan. “Voor onze vrijwilligers is het geweldig als ze tijdens de feestperiode voor extra lekker eten kunnen zorgen”, klinkt het bij Katrien Casteleyn van De Graancirkel. “Voor de alleenstaanden en de gezinnen ook natuurlijk. Wij, als sociaal geëngageerde vereniging, krijgen energie van de lach op hun gezichten. Dankzij Barias bieden we een heleboel mensen een fijne kerst en eindejaar.”
Concreet schenkt Barias 150 foodboxen met feestproducten. Het gaat om voedingswaren die allemaal worden verpakt bij Barias zelf en enkel nog opgewarmd moeten worden. Ultiem gemak dus voor een gezellige avond. Ze kunnen zorgeloos genieten van lekker eten, van aperitiefhapjes tot dessert. De foodboxes worden door vrijwilligers van De Graancirkel bedeeld in Roeselare en Staden.
Meerwaarde via diensten
Barias is specialist in het verpakken van producten voor de voedingsindustrie. Het bedrijf werd opgericht door Chris Mullie. Barias draait met 85 medewerkers jaarlijks een omzet van 9 miljoen euro. Vanuit Roeselare past de dienstverlener zijn machinepark telkens aan de specifieke noden en wensen van de klant aan. Bovenop een breed scala aan verpakkingsmogelijkheden biedt Barias stockage en creëert het meerwaarde met zijn administratieve en logistieke ondersteuning. Om voedingsproducten consumentenproof te maken.