Muchos Colores keukengerei b

Starter: Muchos Colores brengt kleur naar onze huizen

GROBBENDONK - Lien Jonkers is gestart met een eigen webshop waar ze aardewerk uit Spanje aan de man brengt: bloempotten, keuken- en tafelgerief. Het gaat om aardewerk dat kleurig is beschilderd met de hand. Op die manier hoopt ze wat zuiderse fleurigheid naar de Belgische huizen te brengen.

Muchos Colores‘ heet de webshop van Lien Jonkers en haar man Paco, afkomstig uit Spanje. Ze kwamen op het idee toen ze zelf leuke bloempotten zochten voor in de tuin. “Ik hou van kleur in een interieur. Wij wilden onze tuin in België een Spaanse toets geven, maar al wat we hier konden vinden, waren saaie grijze, bruine en beige bloempotten. Kleurige potten moesten we in Spanje gaan halen. En zo ontstond het idee om structureel gekleurde Spaanse bloempotten te importeren. We trokken naar Andalusië en bezochten verschillende ateliers met een jarenlange traditie in het maken van Spaans aardewerk en bloempotten. Een samenwerking was snel op poten gezet en zo begon het verhaal van Muchos Colores.”

Lien Jonkers heeft hard gewerkt om de webshop nog voor de kerstperiode klaar te hebben. Je kan er nu producten bestellen in twee hoofdcategoriën: bloempotten en keuken- en tafeldecoratie. “Bij die tweede categorie vind je bijvoorbeeld vijzels, flessen voor olijfolie, eierdopjes, of schotels en kommetjes voor tapas. De rode draad doorheen alle producten is dat het kleurig is en alles met de hand is beschilderd. We hebben zorgvuldig een collectie Spaans aardewerk samengesteld, dat op volledig artisanale manier gemaakt wordt door kleinschalige familie-ateliers in Andalusië. Spaans aardewerk is een echte ambacht met een eeuwenoude traditie. Het is ook ecologisch vriendelijk. Al deze producten worden gemaakt uit natuurlijke terracotta en zijn beschilderd met glazuurverf die geen lood bevat.”

Lien Jonkers heeft Spaans gestudeerd en heeft een tijd in Sevilla gewoond. Ze is een vurige liefhebber van Spanje en de Spaanse cultuur. Die hoopt ze nu een beetje over te brengen op andere Belgen. “Onze missie is om meer kleur te brengen in de Belgische tuinen, op de terrassen, in de keukens en op tafels. Het liefst veel kleuren en daarmee ook een stukje van de Spaanse zon en levensvreugde.”

De webshop van Muchos Colores is online. Het assortiment aan producten wordt gaandeweg nog uitgebreid.