AZ Groeninge schenking barco

Barco sluit AZ Groeninge in de armen, en vice versa

KORTRIJK - Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt het spreekwoord. Het gezegde is ook toepasselijk voor technologiebedrijf Barco en het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge. De CEO's van beide bedrijven, Jan De Witte en Inge Buyse, keken elkaar nog eens diep in de ogen, nadat Jan De Witte kwam aandraven met een geschenkcheque. Kerstmis is nu eenmaal cadeautjestijd. 

  

Ook hier heeft corona beide partijen, die op enkele honderden meter van elkaar gevestigd zijn, dichter bijeen gebracht. Tijdens de eerste lockdown deed één van de grootste ziekenhuizen van Vlaanderen, beroep op de Barco-technologie.  AZ Groeninge huurde toen de virtual classroom van Barco als hulpmiddel, en die technologie bewees haar grote waarde als communicatiedrager.

Barco kwam nu aandraven met een cheque ter waarde van 10.000 euro. De opbrengst wordt door AZ Groeninge besteed in het kader van de actie Fonds Warme Zorg.  Bedoeling is om met het bedrag telemonitoring apparatuur aan te kopen waarmee patiënten, die thuis verblijven, kunnen gevolgd worden vanop afstand voor zaken zoals bloeddruk, gewicht of andere standaard parameters.