thumbnail_Kompagnon & Kaplus

Wase Boeren gaan digitaal dankzij Kompagnon

WAASLAND/BEVEREN/SINT-NIKLAAS - Veel ondernemers hebben het afgelopen jaar hun weg naar digitale platformen gevonden. Deze week zetten ook Wase producenten en boeren de stap naar digitale verkoop. Smaak van Waas, een coöperatie van producenten uit het Waasland, nam strategisch bureau Kompagnon onder de arm om nieuwe businessmodellen op te zetten en hun verkoop te stimuleren.

Sinds gisteren staat de gloednieuwe webshop www.smaakvanwaas.be online waar consumenten niet alleen kraakverse groenten, fruit, vlees en brood kunnen bestellen maar ook de lekkerste lokale geschenkmanden. Alles gekweekt, geteeld en gemaakt in het Waasland. Binnenkort worden er ook echte smaakabonnementen gelanceerd.

Van Waaslanders voor Waaslanders

“Als echte Waaslanders waren wij onmiddellijk gecharmeerd door het initiatief en overtuigd van de meerwaarde van Smaak van Waas. De producten zijn geweldig. Alleen kende amper iemand de coöperatie en werkten de verkoopkanalen niet volgens de normen van vandaag”, stelt Vicky Praet, zaakvoerder van Kompagnon. “Er werden ook veel potentiële klanten zoals horeca en bedrijven niet aangesproken of bediend met passende formules. Daar komt binnenkort allemaal verandering in.”

Mooie samenwerking

Kompagnon werkte voor dit project samen met Kaplus, een grafisch ontwerpbureau uit Beveren. “Strategie is één ding, het visueel voorstellen zodat je goesting krijgt om te kopen, een ander. Daarom werken wij vaak samen. Zij zijn straf in het vertalen van strategie naar treffende beelden. En dat is tenslotte wat mensen zien en aangrijpt. En dat zij ook in ons mooie Waasland zitten, is mooi meegenomen”, sluit Vicky af.

 

Goesting gekregen?

Yana Poelman, mede-zaakvoerder van Kompagnon vult aan: “Er wordt opgeroepen om lokaal te shoppen en dat treden we graag bij door iedereen aan te moedigen om ook lokaal te eten. Er is zoveel lekkers te verkrijgen bij de producenten achter onze hoek. Laat ons ook hen ondersteunen en tegelijk genieten van hun producten. Alles is eenvoudig te bestellen en wordt tot aan je voordeur geleverd. Surf naar www.smaakvanwaas.be, doe een stukje Waasland cadeau of proef gewoon lekker zelf.”