Dennis Vangeneugden Pieter Vangeel Pand

Duo vindt vast rendement op vastgoed

De Limburgse ‘serial entrepreneurs’ Dennis Vangeneugden en Pieter Vangeel hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe formule in het investeringsvastgoed te lanceren. Met hun start-up Pand bieden ze koopwoningen aan bij investeerders, gekoppeld aan een huurovereenkomst die meteen voor 18 jaar een vast, maandelijks rendement oplevert. Pand heeft intussen de eerste 18 projecten in uitvoering en telt voor 2021 al 50 gezinswoningen in de vergunningsfase.

Pieter Vangeel en Dennis Vangeneugden zijn als investeerder-ondernemer altijd op zoek naar opportuniteiten die zekerheid op een mooi rendement bieden. “Net als vele andere beleggers zien we dat spaarboekjes en speculatieve beleggingsproducten helemaal niets opleveren of grote risico’s inhouden”, aldus Vangeneugden. “De vlucht naar vastgoed is dan ook een trend, die door de bijzonder goedkope leningen nog lang zal aanhouden. Vandaar dat we in die sector zijn gaan speuren naar het gat in de markt. Dat hebben we nu gevonden, en brengen we via onze eigen start-up Pand in de praktijk.”

“Ons product houdt in dat we in heel Vlaanderen kwalitatieve woningen bouwen en te koop aanbieden bij investeerders”, vertellen de zaakvoerders. “We opteren voor uiterst energiezuinige gezinswoningen (met een E-peil -12), die door ervaren vakmensen worden gebouwd volgens een hypermodern, gestandaardiseerd bouwproces. Voor een prijs vanaf 275.000 euro (inclusief btw en notariskosten), heb je dan de volle eigendom van een oerdegelijke, mooi afgewerkte gezinswoning, altijd met een aangelegde tuin.”

Altijd prijs
Het bijzondere van deze formule is dat er tegelijk een garantie op 18 jaar huurinkomsten aan gekoppeld wordt. “Bij de ondertekening van de aankoopakte sluit de investeerder ook een rechtstreekse overeenkomst af met een verhuurkantoor”, legt Dennis Vangeneugden uit. “Dat kantoor betaalt zelf iedere maand, voor de komende 18 jaar, de maandelijkse huursom. Zelfs als het pand leeg staat. Dit staat garant voor een netto-rendement van minstens 3,2%. En er is meer: het verhuurkantoor zorgt niet alleen voor de huurders, maar ook voor alle communicatie met de eindgebruikers. De eigenaar wordt dus niet opgetrommeld voor een lekkende kraan of de vervanging van een lamp…” En na 18 jaar beschikt de investeerder opnieuw over de vrijheid om met zijn woning te doen wat hij wil.

50 beschikbaar
Pand heeft momenteel de eerste 18 woningen volgens het nieuwe concept opgeleverd. Meer dan 25 andere projecten, telkens van 2 of meer woningen, zijn in de vergunningsfase. Pieter en Dennis (P and D, vandaar de naam Pand) willen in 2021 minstens 50 gezinswoningen opleveren, en dit in heel Vlaanderen. “Ons bouwsysteem laat toe dat we de aantallen exponentieel opdrijven. De verhuurkantoren zijn vragende partij om vaart te maken, want hun huurders staan te wachten. Onze eerste investeerders zijn mensen uit onze kennissenkring, die erg enthousiast reageren. Dus zonder enige communicatie, zitten we voor op schema. We zijn er vrij zeker van dat we snel het bordje met ‘uitverkocht’ mogen bovenhalen. Een bewijs dat we een niche hebben gevonden waarin alleen maar winnaars zijn.”