Het was Ferdy Debecker, de chef van sterrenrestaurant Eyckerhof in Bornem, die zijn collega Glenn De Cock van Biestro H-Eat telefonisch op de hoogte bracht. “Hij vertelde ons dat we op de website van Michelin vermeld stonden als ‘nieuw in de Bib Gourmand’. Ik kon het eerst niet geloven”, vertelt Glenn De Cock. Hij is samen met zijn schoonouders zaakvoerder en chef van H-Eat. “Zeker na zo’n moeilijk jaar was dit iets wat we nodig hadden. Dit geeft ons een enorme boost. We hebben hier de voorbije jaren naartoe gewerkt. We zijn niet op jacht naar sterren maar dit is wel een erkenning voor onze verhouding tussen prijs en kwaliteit.”
De Bib Gourmand verwacht van de restaurants dat ze een driegangenmenu serveren voor maximum 39 euro. Glenn staat samen met zijn schoonvader Koen in de keuken. Ze zijn elkaars tegenpolen. Koen is een meester in de klassieke recepten, Glenn houdt meer van de moderne keuken. Samen bouwen ze klassieke gerechten om tot hippe sensaties.
Wie bij Biestro H-Eat gaat tafelen eet onder vurige glasbollen, wordt gecharmeerd door de oude kachel en ziet hoe de chefs het vuur bedwingen in de open keuken. De enige ambitie die H-Eat heeft is dat de klanten hen interessant blijven vinden. “We zijn niet op zoek naar een ster. We willen dat de mensen hier komen eten voor van wat ze op hun bord krijgen en niet omwille van de Bib Gourmand.”
De specialiteiten van H-Eat zijn Paling in ’t Groen, Kroketjes van pulled porc met slaatje van venkel, bladpeterselie en aioli, Grietfilet met gewokte pijpajuin, suikererwt, paksoi en groene kerrie, Roomijs van appeltaart, witte chocolade en gezouten karamel.