partyfun header foto

Van events naar voeding: Robby is content

Party Fun en kWadraad waren de ondernemingen waarmee Diepenbekenaar Robby Vandereyt zijn dagelijks brood verdiende. Je kon er artiesten als De Romeo's of 2Unlimited boeken, een volledig B2B-event bestellen en zelfs materialen huren. Maar... de events zijn dood, en dus zocht Robby ander brood. Letterlijk, want met Macado is hij een winkel en webshop in gezonde voeding begonnen. Waaronder zelfgebakken brood...

Robby is één van de ondernemers die door de coronacrisis hun business helemaal zagen smelten als een Magnum in de Sahara. Zijn boekingskantoor zag de inkomsten herleid tot nul, en ook de organisatie van events dook onder het vriespunt. “Ik ben niet iemand die lang bij de pakken blijft zitten”, vertelt hij. “Een paar weken rustig aan doen, dat ging nog wel, maar daarna werd ik gek. Ik moest opnieuw iets om handen hebben. Ik heb de tijd genomen om een nieuwe business te starten die me goed ligt, en waar ik potentieel in zie. De zoveelste leverancier van infectiezuilen wou ik echt niet worden.”

Wat dan wel? “Ik ben al zo’n 15 jaar intensief bezig met gezonde voeding”, legt hij uit. “Zo volg ik het keto-dieet, wat heel wat restricties oplegt, maar erg mooie resultaten oplevert. Niet alleen naar gewichtsverlies, maar ook op vlak van hoe je je voelt. Bon: voor die producten moest ik dus terecht in Nederland en Duitsland. En dus zag ik dichterbij een gat in de markt. Zo ben ik vanuit de kantoren van het eventbedrijf gestart met de handel in gezonde voedingsproducten. De inkomhal is omgetoverd tot winkel. En ook online zijn we sterk actief.”

Een succes. “Het loopt inderdaad prima”, zegt Robby. “Veel beter dan ik had durven dromen. Vooral naar mijn zelfgebakken ‘keto-proof’ brood is er veel vraag. In die mate dat ik een aparte keuken heb laten installeren om het brood te bakken. Dat klanten mij komen bedanken, in plaats van ik hen, is het beste bewijs dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Toch denkt Robby nog niet om hier voor eeuwig en altijd zijn fulltime bezigheid van te maken. “Als de eventbusiness hervat, zal ik er klaar voor zijn. Maar ook met dit concept zullen we doorgaan. Het smaakt naar meer!”