BvOF DEMI MORE Douaneloods 05

Vorsselmans wint Schrijnwerk Award met renovatieproject douaneloods in Essen

Voor de derde keer in vier jaar tijd gaat de Schrijnwerk Award in de categorie ‘aluminium’ naar de firma Vorsselmans uit Loenhout. Ze wonnen ze met een renovatieproject van een oude douaneloods in de gemeente Essen.

Het vakblad Schrijnwerk organiseert jaarlijks de Dobbit Schrijnwerk Awards. Op die manier wil het schrijnwerkers, interieurbouwers en (interieur)architecten belonen voor de realisatie van een bijzonder project. Dit jaar namen 54 bedrijven deel, verdeeld over 6 categorieën: aluminium, houtbouw, interieurelementen, totaalinterieur, schrijn- en timmerwerk en schoolprojecten. Vorsselmans is het enige bedrijf uit de provincie Antwerpen die een award in ontvangst mocht nemen dit jaar.

Vorsselmans uit Loenhout is specialist in aluminium en gevels, en wint de award in de categorie ‘aluminium’. “Het feit dat we deze award reeds voor de derde keer in vier jaar tijd winnen, maakt ons enorm trots”, zegt Mark Vorsselmans, ceo van Vorsselmans.

Hun winnende project, een douaneloods op de grens tussen België en Nederland, werd decennialang gebruikt om goederen over te laden die per trein de grens overstaken. Door het openstellen van de grenzen verloor de loods haar functie en kwam ze leeg te staan. In 2010 kocht de gemeente Essen het pand op en in 2013 begon de totaalrestauratie. De blikvanger van de douaneloods bevindt zich in het dak en werd ontworpen en geplaatst door Vorsselmans.

“We creëerden een lichtstraat die werd voorzien van glaspanelen die licht doorlaten en tegelijkertijd elektriciteit opwekken”, schetst Mark Vorsselmans. “Dat we dit project vlak bij ons bedrijf hebben mogen realiseren, hebben we te danken aan een goede samenwerking met alle partners in het volledige bouwteam.”