atelierplus-13b

Starter: Atelier Plus zorgt voor een harmonieus interieur

GROBBENDONK/HEIST-OP-DEN-BERG – Twee dames, elk met een opleiding en ervaring als interieurarchitect, hebben besloten om de handen in elkaar te slaan een eigen bureau te beginnen. Dat is Atelier Plus. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er terecht.

Tricia Van Damme en Leen Morris zijn de bezielers van Atelier Plus. Beide vriendinnen hebben al jaren werkervaring als interieurarchitect bij verscheidene opdrachtgevers, maar besloten om nu toch de krachten te bundelen. “We hebben al een aantal projecten samen gedaan en zo merkten we dat we heel goed samen werken”, vertelt Tricia Van Damme. “Ieder heeft zowat haar eigen expertise en daardoor zijn we heel complementair. Bovendien hebben we plezier in wat we doen en we hopen dat plezier ook op de klant over te brengen.”

Atelier Plus presenteert zich als een Ontwerpbureau in interieurarchitectuur, design & advies.

“We proberen op maat van de klant te werken en met hem of haar mee te denken”, licht Tricia Van Damme toe. “Dat kan gaan van advies tot een totaalproject. Wij kunnen bijvoorbeeld een plan uitwerken waar een klant dan zelf mee aan de slag gaat. Of wij volgen alles op tot aan de afwerking. Wij ontfermen ons over ontwerp, inrichting, maatwerk en aankleding van zowel nieuwbouw- als renovatie- en verbouwingsprojecten. Maar we richten ons ook op vrije beroepen, winkels, praktijkruimtes, horeca en showrooms, want thuiskomen kan ook op het werk. We zijn ons in ieder geval bewust van het belang van een fijne leefomgeving. Tenslotte breng je daar veel tijd in door. Wij gaan op zoek naar het perfecte evenwicht tussen functionaliteit, ruimtelijkheid, comfort en esthetiek.”

Atelier Plus is eind oktober uit de startblokken geschoten en heeft intussen al verscheidene projecten lopen voor woningen in de Kempen en Antwerpen. Daarmee bewijst het meteen dat het mogelijk kan zijn om in coronatijden een business op te starten. Alvast in deze sector wel.

“Door corona en de lockdowns zijn we nog meer gaan beseffen hoe belangrijk het is om thuis een aangename plek te kunnen hebben”, verklaart Tricia. “Dat is iets wat we al wel wisten, maar deze periode heeft ons daar opnieuw heel duidelijk mee geconfronteerd.”