tekoop

41% van Antwerpse makelaars discrimineert op etnische afkomst

41% van de makelaars die antwoordden op verzoeken om een huurwoning in Antwerpen te bezoeken, discrimineert op basis van etnische herkomst. Dat blijkt uit 3.500 praktijktesten bij 280 makelaars, uitgevoerd door het onderzoeksteam van professor Pieter-Paul Verhaeghe van de VUB.

“We stellen vast dat een groep van 18% van de makelaars systematisch discrimineert tegen etnische minderheden. Dit zijn makelaars die allicht bewust discrimineren ”, verduidelijkt professor Verhaeghe. “Een tweede groep van 23% discrimineert af en toe. Mogelijk speelt hier ook onbewuste discriminatie of discriminatie op vraag van de klant. Het effect op de kandidaat-huurders is natuurlijk hetzelfde.”

Goed nieuws is dat 6 op 10 van de makelaars niet discrimineert. In Antwerpen wordt naar seksuele geaardheid zelfs structureel niet gediscrimineerd.

Slechter nieuws is dat rolstoelgebruikers in 36% van de gevallen niet worden uitgenodigd ook al kandideren ze voor een appartement op het gelijkvloers. Naast etnische verschillen zijn er ook opvallende genderverschillen. Zo worden Belgische mannen vaker uitgenodigd dan Belgische vrouwen.

Opvallend is ook dat naarmate makelaars actiever zijn op de Antwerpse huurmarkt, de mate waarin ze discrimineren daalt.

Bij homoseksuele en lesbische koppels en kandidaat-huurders met een mentale beperking werd geen structurele discriminatie vastgesteld.

Karim Bachar, schepen voor gelijke kansen: “Het is niet de bedoeling om met de vinger te gaan wijzen. Wel willen we voluit gaan voor een aanpak waarmee we effectief discriminatie indijken. Dat 6 op 10 makelaars de kandidaat-huurders met een etnische herkomst op een correcte manier behandelen is positief. Maar dat er een groep blijft die wel discrimineert is daarom niet minder problematisch. Van professionele makelaars verwacht ik dat ze allemaal de wet kennen en naleven.”

Jurgen Vansteene, Beroepsinstituut voor Vastgoedontwikkelaars: “Uit de testen blijkt dat een meerderheid van de Antwerpse vastgoedmakelaars zich correct aan de anti-discriminatiewetgeving houdt, maar het moet beter. We merken dat het vooral de kleinere vastgoedkantoren zijn, die zich weinig met verhuur bezighouden, die minder goed scoren. Het is belangrijk dat iedere objectief geschikte kandidaat ook effectief kans maakt in het selectieproces op de huurmarkt. Een professioneel handelende vastgoedmakelaar maakt hier ook werk van. Laat er geen twijfel over bestaan: wie discrimineert, riskeert een tuchtsanctie.”