Knokke-Heist mag dan wel in het meest noordoostelijke hoekje van ons land ietwat verscholen liggen, als gerenommeerde badplaats staat het wel fel ingekleurd in talrijke gastronomische gidsen. Voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is een trip naar onze Oostkust dan ook meer dan een ommetje waard, zo stelt het bestuur. In de nieuwe Gault&Millau-gids blijkt Knokke-Heist een koploper met maar liefst 29 spraak- en smaakmakende adresjes voor gastronomische verwennerij.
Bartholomeus – de zaak van Bart Desmidt en gastvrouw Sandra Vandegeuchte – bijt de spits af met een 18, gevolgd door Cuines, 33 met een 17. Op plaats drie en vier vinden we Sel Gris en Il Trionfo terug met respectievelijk 16,5 en 15,5. De top vijf wordt volledig gemaakt door Escabèche met 15.
Bel Etage, Brasserie Bristol, Esmeralda en Caillou (deze laatste als nieuwkomer) krijgen van Gault&Millau een score van 14,5 op 20 mee. Afsluiten doen we met de restaurants die een 14 meekrijgen en dat zijn Bistro Jett (dat opschuift in de rangschikking), Bistrotheek Billiau, De Savoye, Le Coup Vert, ’t Kantientje en Gellius dat ook aan een klim bezig is.
Slotsom: een mens zou voor minder verlangen naar de heropening van de horeca.
.