Bosbon+-+Join+For+Water

Doe eens 40 bomen cadeau met de Bosbon

GENT/MOEREBEKE-WAAS — De Gentse ngo Join For Water lanceert het ideale kerstcadeau voor wie houdt van onze planeet: de Bosbon. Met deze stijlvolle bon schenk je jouw geliefden 40 bomen die geplant zullen worden in Oeganda én in het Join For Water-bos in Moerbeke-Waas. Op deze manier wil de ngo onze drinkwaterbronnen beschermen. “Bomen zorgen niet alleen voor de omzetting van CO2 in zuivere lucht, maar boomwortels leiden ook regenwater naar de grondwaterlaag, dat later kan gebruikt worden voor drinkwater,” aldus Dries Moorthamers van Join For Water.

Nu De Warmste Week geen geld meer inzamelt, en er door de coronamaatregelen heel wat acties en inzamelingen wegvielen, gaan veel goede doelen op zoek naar creatieve oplossingen om fondsen te werven. Zo pakt de Belgische ngo Join For Water uit met de Bosbon, waarmee je voor slechts 40 euro symbolisch 40 bomen schenkt aan je geliefden. Wedden dat jullie nadien geïnspireerd zullen zijn om samen een winterse boswandeling te maken?

Bescherming waterbronnen in Oeganda en Vlaanderen

Join For Water zet zich al jaren in voor een duurzaam waterbeheer in ontwikkelingslanden en in België. Herbebossing staat daarbij hoog op hun agenda, aangezien bossen kostbare drinkwaterbronnen beschermen. Met de opbrengst van de Bosbon zal de ngo in de eerste plaats 200.000 bomen aanplanten in de Mpanga-vallei in Oeganda. Langdurige droogte en ontbossing in de vallei leiden er tot overstromingen, erosie en verlies van gewassen en drinkwater. De massale aanplanting van beschermde bossen moet helpen om het water in de grond vast te houden en de daaraan gekoppelde problemen weg te werken.

Maar ook in Vlaanderen staan de watervoorraden onder druk: het waterpeil staat historisch laag en regen kan onvoldoende doordringen in de bodem. Daarom zal Join For Water een deel van de donaties gebruiken om samen met zijn partner BOS+ een stuk bos aan te planten in Moerbeke-Waas.

Praktisch

Een Bosbon bestellen kan via www.bosbon.be. Enkele dagen later krijg je de Bosbon in je brievenbus: een bewijs van je gift in een mooi bedrukte enveloppe met daarin meer informatie over het herbebossingsproject. Mooi meegenomen: voor giften vanaf 40 euro krijg je volgend jaar 60% terug via de belastingen.

Voor meer informatie: www.bosbon.be

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke