Signpost pc’s

Arne Vandendriessche (Signpost) roept collega ondernemers op om laptops te doneren aan scholen

KORTRIJK – Met een warme oproep voor het goede doel, roept ondernemer Arne Vandendriessche zijn collega-ondernemers op om mee te helpen aan een project waarbij PC’s worden weggeschonken aan scholen. Steeds meer scholen gaan in lockdown en mikken op afstandsonderwijs. De nood naar laptops is dus erg groot.

Signpost, marktleider in België voor ICT-middelen in het onderwijs, neemt nu haar verantwoordelijkheid en zet een actie op. “We hopen zo 500 + 50 laptops = 550 laptops bij de scholen te krijgen”, aldus Vandendriessche. De Kortrijkse ondernemer richt zich in een open schrijven rechtstreeks tot andere West-Vlaamse bedrijven, met de melding: “Doneer nu fiscaal interessant laptops aan scholen, Signpost levert aan kostprijs én schenkt per 10 toestellen, 1 toestel gratis extra.”

Het doneren van laptops aan scholen is tijdelijk 100% aftrekbaar, zélfs de BTW. Dit heeft de federale overheid beslist via een circulaire. Signpost doet daar nog een schepje bovenop. Per 10 laptops die bedrijven via Signpost wegschenken aan een Belgische school, geeft het bedrijf van Arne Vandendriessche er nog een extra toestel bij. Bovendien biedt Signpost de laptops aan kostprijs aan. Bedrijven kunnen voor 4.500 EUR EBTW, 10 van deze toplaptops krijgen. Signpost schenkt een 11de toestel gratis erbij en zorgt dat de toestellen bij de juiste school of leerlingen terecht komt binnen de 3 dagen, steekt ze in een stevige hoes én zet er alle nodige software op.

Corona kan ook mensen en bedrijven dichter bij elkaar brengen.