failliet

Gitzwarte vrijdag voor horecasector

ANTWERPEN – Vanaf maandag moeten cafés en restaurants minstens vier weken de deuren sluiten. Dat heeft het Overlegcomité van de regio’s beslist in de strijd tegen de stijgende coronacijfers. “Aan zij die de regels hebben overtreden: kijk maar eens goed in de spiegel vanavond. Jullie hebben onze ondernemers geslachtofferd.” Dat zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.

“We zitten in fase 4, de allerhoogste alarmfase”, zegt nieuwbakken premier Alexander De Croo. Het Overlegcomité van de regio’s heeft een aantal extra strenge maatregelen aangekondigd.

Zo moeten de cafés en restaurants gedurende minstens vier weken de deuren sluiten. Na twee weken komt er een tussentijdse evaluatie.

Tot 22 uur mogen restaurants een afhaaldienst organiseren. Koffietafels kan tot maximaal 40 personen.

Ook nachtwinkels moeten sluiten om 22 uur. En er komt ook een verbod op het nuttigen van alcohol op het openbaar domein en de verkoop van alcohol vanaf 20 uur.

Telewerken geblazen

Telewerken wordt de regel voor wie dat mogelijk is. Voor al wie niet per definitie op kantoor moet zijn, geldt deze maatregel dus. Voor jobs waar het niet mogelijk is, moet dit wel op de meest veilige manier (op afstand en met mondmasker) kunnen gebeuren.

Terwijl markten nog mogen doorgaan, geldt dit niet voor speciale evenementen. Er mogen dit jaar dus geen kerstmarkten plaatsvinden.

Verder mag je maximaal één nauw contact hebben en geldt er een nachtklok tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke