vds productions

VDS-Productions bouwt coronaproof vergaderzaal voor Bolckmans

BRECHT – Sectoren die zwaar getroffen zijn door de maatregelen tegen het coronavirus moeten zichzelf heruitvinden. Na babbelboxen en scheidingswanden maakt VDS-Productions uit Brecht nu tijdelijke vergaderzalen.

VDS-Productions doet doorgaans standenbouw voor beurzen. “In een normaal jaar hebben we ongeveer 40 opdrachten, nu zijn dat er 4”, schetst zaakvoerder Dirk Vermeiren. “Het gaat volgens mij nog een jaar duren voor het werk weer aantrekt. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is op dit moment alles welkom. Daarom hebben we al babbelboxen voor woon-zorgcentra en scheidingswanden voor ziekenhuizen gemaakt.”

Daar komt nu ook kantoorinrichting bij. In een magazijn van Bolckmans  nv uit Hoogstraten bouwde VDS-Productions met haar beurswanden een tijdelijke vergaderzaal. “Zo kunnen voor werfvergaderingen de verschillende leveranciers toch samenzitten met gepaste afstand tussen elkaar. We hebben de ruimte aangekleed met meubilair, planten, een tapijt, een videoscherm en een geluidsinstallatie. Voor extra verluchting kunnen de magazijnpoorten geopend worden. Bolckmans huurt de tijdelijke opstelling, maar aankopen kan natuurlijk ook.”

Ondertussen deed ook ingenieursbureau 3D Cadworks uit Hoogstraten beroep op de nieuwe specialisatie van VDS-Productions. Zaakvoerder Dirk en zijn vrouw Wendy hebben een ploeg van 13 freelancers.