ijsboerke-300×203

Nieuwe topman voor IJsboerke

TIELEN – De Belgian Icecream Group (BIG), moederbedrijf van IJsboerke, heeft een nieuwe CEO: Floris Brockmeier. Hij volgt zijn schoonvader Fons Walder op. Walder zal zich gaan concentreren op zijn chocoladebedrijf Baronie.

Drie jaar geleden nam Fons Walder Belgian Icecream Group over met het chocoladebedrijf Baronie, bekend van de merken Jacques en Duc d’O. Belgian Icecream Group (BIG) is met zowat 75 miljoen euro omzet een van de belangrijkste ijsproducenten van België. Toch is het bedrijf niet bekend bij het grote publiek. Het maakt vooral roomijs voor de huismerken van supermarkten. IJsboerke, dat deel uitmaakt van BIG geniet wel naamsbekendheid.

Woordvoerder Jef Segers bevestigt in De Tijd de opvolging: “Het klopt dat we sinds kort een nieuwe CEO hebben. Meneer Walder blijft voorzitter, maar geeft het CEO-schap door aan zijn schoonzoon Floris Brockmeier. Brockmeier staat in feite al enkele jaren mee aan het roer van dit bedrijf. Hij was operationeel directeur, maar Walder was de officiële CEO.”

BIG heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Geregeld was er verlies, maar sinds midden 2018 maakt het bedrijf weer winst. De verkoop aan de horeca viel fel terug. Gelukkig ging de verkoop in de winkels wel goed. Toch blijft het moeilijk. Er is de harde concurrentie met grote internationale groepen als Unilever (Ola). Bovendien heeft corona de situatie nog zwaarder gemaakt. De hoop is nu gevestigd op de nieuwe CEO Floris Brockmeier om BIG weer duurzaam winstgevend te maken.