Herentals terrassen, foto: Dominic Depreeuw

Herentals voorziet 3.500 m2 extra ruime voor terrassen

HERENTALS – De zuidelijke helft van de Grote Markt in Herentals wordt tijdens de grote vakantie een grote zomerlounge met animatiehoek. Dat heeft het stadsbestuur maandagochtend bekend gemaakt. Ook op andere plekken in Herentals is nog meer terrasruimte voorzien. Die komt bovenop de eerder toegestane uitbreidingen.

Herentals krijgt deze zomer zo’n 3.500 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande terrassen. De Zuidkant van de Grote Markt wordt één grote zomerlounge met polyvalente (corona-proof) animatiecorner. Er komt een centrale zomerbar, en ook heel wat bestaande terrassen op de Grote Markt worden uitgebreid. Ook in de Kerkstraat komt een dergelijke gezamenlijk opgezette zomerlounge. In Bovenrij, Zandstraat, Hofkwartier maar ook in heel wat andere straten is het terrasjesaanbod fors verruimd. Dito voor de deelgemeenten – goed voor een kleine 500 m2 extra terras. Aan het kanaal opent het populaire Jardin Albert opnieuw de deuren en aan ’t Sas komt er een nieuw initiatief.

“Samen met Handelshart en de Stad halen we het onderste uit de kan om de getroffen horeca zoveel mogelijk te ondersteunen”, vertelt Neal Leysen, zaakvoerder van MZE en voorzitter van HéCafé (horeca Handelshart). “Vorige week regelde de stad op enkele dagen tijd de toekenning van zo’n 1. 300 m2 terrasruimte extra, bovenop alle bestaande vergunde terrassen op openbaar en privé domein. Daar komt nu nog eens zo’n 2.200 m2 bij.”

De stad bekijkt nu welke bijkomende verkeersmaatregelen nodig zijn. Met de komst van de zomerlounge wordt overwogen om geen verkeer meer toe te laten op de Grote Markt tussen Lantaarnpad en Koppelandstraat. De maatregelen gelden in principe tot en met 31 augustus, maar een verlenging wordt niet uitgesloten. “Maar die zouden we dan met de foorreizigers voor de septemberkermis moeten bespreken. Met hen hebben we sowieso binnenkort overleg.”