DESSEL/KASTERLEE – Foodbar ROOTS uit Dessel en restaurant Kris in Kasterlee slaan de handen in elkaar. Ze bieden een afhaalkeuken aan met zowel streetfood als gastronomische gerechten. En die formule blijkt aan te slaan.
Steven Van Ham werkt al 20 jaar in de cateringsector. Vanuit zijn foodbar ROOTS serveert hij al ruim een jaar streetfood, verse pizza’s en grillformules op verplaatsing. “Kris Geerts van Restaurant Kris en ik zaten samen in de lagere school in Witgoor-Dessel”, vertelt Steven. “We zijn elkaar dan een tijdlang uit het oog verloren tot ik twee jaar geleden de catering deed op het trouwfeest van Kris.”
Toen Restaurant Kris de deuren voorlopig moest sluiten, belde de eigenaar naar zijn vroegere schoolkameraad. Of die het niet zag zitten om samen afhaaleten aan te bieden? “Ik bied mijn signature sharing box aan, Kris zijn gastronomisch menu en er zijn ook vegetarische en à la carte opties. Mijn slogan is ‘badass cooking bastards’, dat hebben we veranderd in ‘badass kulinary bastards’, met de K van Kris. Een orginele fusion en die slaat goed aan. Het voorbije weekend waren we volledig uitverkocht.”
Het succes van de formule doet de twee ondernemers al verder plannen. “We willen dit blijven doen, ook op locatie wanneer dat weer mag. De gerechten worden na een online bestelling geleverd of opgehaald in Kasterlee. Daarvoor denken we aan een drive through op de parking van Restaurant Kris, met een foodbar.”