TURNHOUT – Je hoeft in deze coronacrisis zeker geen honger te lijden. En je hoeft er niet eens zelf voor te koken. Naast de bestaande afhaalmogelijkheden, bieden ook heel wat eetgelegenheden nu take-away service aan. De keuze is sinds deze week uitgebreid met de kookkunsten van de Turnhoutse Wendy Carnier van De Leefkamer. Zij gaat normaal koken bij mensen thuis, maar is nu ook deeltijds gestart met een mogelijkheid om af te halen.
Met haar onderneming De Leefkamer biedt Wendy Carnier gewoonlijk haar kookkunsten op verplaatsing aan. Ze gaat koken bij mensen thuis en voor kleine gelegenheden. “Als privé kok, of thuiskok, richt ik me naar het type opdrachten dat de grote traiteurs over het algemeen niet aannemen: kleine feestjes of dinertjes bij mensen thuis. Ik zorg er met De Leefkamer voor dat zij in hun leefkamer lekker gezellig kunnen genieten van het feest dat ze thuis organiseren”, vertelt Wendy Carnier. Helaas zijn de activiteiten ook voor haar nu stilgevallen. “Communiefeesten zijn allemaal uitgesteld en ook andere sociale gelegenheden gaan voorlopig niet door. Daarom ben ik nu ook overgeschakeld naar een take-away formule”, zegt ze.
De Leefkamer biedt op dinsdag en vrijdag klaargemaakte maaltijden aan. Slechts twee dagen in de week, omdat dit voor Carnier een activiteit blijft in bijberoep. Het concept blijft hetzelfde als bij het koken aan huis. “Ik kook altijd seizoensgebonden en ik let op de korte keten”, licht Wendy Carnier toe. “Ik koop veel lokale producten van leveranciers in Turnhout, Beerse en Noorderwijk. Er is genoeg kwaliteit te vinden dicht bij huis. En groenten spelen een evenwaardige rol in mijn gerechten als vlees en vis.”
Wendy Carnier behaalde haar diploma als kok via de avondschool bij PIVA. Haar gerechten zijn tijdens het huidige corona-regime te bestellen via www.deleefkamer.be