mosterdzaadje

Het Mosterdzaadje is verhuisd, uitgebreid en houdt nu ‘housewarming’

MOL – Zelfplukboerderij Het Mosterdzaadje breidt flink uit. De voorbije wintermaanden verhuisde Het Mosterdzaadje van Achterbos naar Millegem. Tuur Vangeel heeft zijn nieuwe akker ondertussen ingezaaid en beplant. Dit weekend kan iedereen een kijkje gaan nemen op de nieuwe locatie.

Het Mosterdzaadje is niet alleen een zelfpluk- en zorgboerderij, maar Tuur Vangeel verdeelt ook groentepakketten. “Sinds de start in 2016 is de interesse flink gegroeid”, vertelt hij in Gazet van Antwerpen. “Voor de zelfpluk schreven vijftig volwassenen zich in en ik verdeelde ook veertien grote pakketten. Mijn vorige veld was duidelijk te klein geworden.”

Op de nieuwe locatie in de Koekoekstraat beschikt Vangeel over een terrein van 1,2 hectare, wat volstaat om groenten te planten voor tweehonderd personen. De verhuizing is nog niet helemaal afgerond. De serres staan nog in Achterbos. Naar verwachting zijn die in mei ook verhuisd.

“Ondertussen kunnen geïnteresseerden wel al een kijkje komen nemen tijdens het opendeurweekend”, vertelt Vangeel. “Op vrijdag, zaterdag en zondag geef ik rondleidingen en kan iedereen zich inschrijven voor de zelfpluk of de groentepakketten. Voor de snelle beslissers heb ik trouwens iets speciaals;  voor hen zal het seizoen extra vroeg starten.”