pastorie 1

Kandidaat-uitbaters gezocht voor pastorie Olen

Initiatieven gezocht voor de historische pastorie in de dorpskern van Olen. Het gemeentebestuur zoekt, met de hulp van het Antwerpse bedrijf Value Partners, ondernemers die het 17de eeuwse gebouw een nieuwe invulling kunnen geven.

Het karaktervolle pastoriegebouw is eigendom van de gemeente en blijft dat ook. Het gemeentebestuur laat de pastorie tegen januari renoveren met respect voor de historische elementen, maar ook zodanig dat het mogelijk om een nieuwe invulling te geven aan het gebouw.  Daarvoor is het lokale bestuur een samenwerking aangegaan met Value Partners NV.

Laten verrassen

“Het is niet vooraf vastgelegd wat die nieuwe functie moet worden”, licht Pascale Van Den Eynde van Value Partners toe. “We laten dat graag vrij; dan komen er leuke ideeën, waar we misschien zelf niet eens aan gedacht hadden. Het belangrijkste is dat we iemand vinden die een investering wil doen en die een duurzaam engagement aangaat.”

De nieuwe functies kunnen uiteenlopend zijn: van horeca, handel tot zorg, of een combinatie van functies. Maar in alle gevallen moet de invulling een maatschappelijke meerwaarde betekenen voor de Olenaar. De pastorietuin blijft publiek toegankelijk.

Ontdekken

Voor wie meer wil weten, is er op 29 oktober een infomoment.

“Geïnteresseerden kunnen dan ter plaatse komen kijken”, vertelt Pascale Van Den Eynde. “Ze kunnen de mogelijkheden bekijken, vragen stellen en krijgen ook informatie over de procedure. Wie op die datum niet kan, kan ook daarna nog een aparte afspraak maken.”

Alle informatie is te downloaden via www.olen.be.

Inschrijven voor het infomoment of een afspraak maken, kan via pascale@valuepartners.be of telefonisch op 0476 36 32 00.