Nico Deboel viert een dubbele verjaardag: zijn brasserie Nicoty in Wechelderzande bestaat 35 jaar en hijzelf is 15 jaar de uitbater. Dat moet gevierd worden, vond Deboel. Taverne Niocty zet het najaar in met enkele gelegenheidsacties. “Er is bijvoorbeeld het menu ‘35 jaar Nicoty’,”weet Nico Deboel. “Daarmee zetten we nog eens in de kijker dat wij veel producten nog zelf maken. Er zijn huisgebakken broodjes, huisgerookte zalm, verse bouillons en sauzen, huisgemaakte advocaat, vers gemaakte kroketten en zelf gedraaid roomijs.”
1984
In dat laatste zit ook de ontstaansgeschiedenis van Nicoty vervat, want in 1984 startten de ouders van Nico Deboel (Lisette Van Laer en Rene Deboel) deze zaal als ijssalon. Het was toen de projectontwikkelaar die hen het idee influisterde om de namen van hun kinderen, Nico en Betty, samen te voegen tot Nicoty.
Na 10 jaar ging zoon Nico mee in de zaak en werd ze uitgebreid met een feestzaal en een ruimere keuken. In 2004 nam Nico, samen met zijn vrouw Sofie Ceulemans, Nicoty helemaal over van zijn ouders. De voorbije jaren is flink geïnvesteerd in een grondige vernieuwing.
Verbonden met de streek
Nu staat weer alles op punt om klanten optimaal te ontvangen en lekkers uit eigen streek aan te bieden. “Ons rundsvlees is een lokaal product van hoeveslagerij Verstappen in Sint Lenaerts,” vertelt Deboel. “Er is Nicoty Gin, gemaakt in samenwerking met Sterke stokers in Hoogstraten, zelfgemaakte alcoholvrije gin en Wechelse koffie in laagjes.”
Wie nog tot 15 oktober gaat eten bij Nicoty kan gratis deelnemen aan wedstrijd, waarbij 2 suggestiemenu’s zijn te winnen.