VanLanschot_Turnhout

Van Lanschot komt opnieuw naar Turnhout

Private bank Van Lanschot verhuist van Vosselaar opnieuw naar Turnhout, nu naar een nieuw en duurzaam kantoor dat de bank liet bouwen. Het bevindt zich in de Turnhoutse Collegestraat. Klanten kunnen er terecht vanaf maandag 2 september.

Van Lanschot doet aan vermogensbeheer. Bij de start in 1995 bestond het cliënteel nog hoofdzakelijk uit ‘Nederbelgen’. Ondertussen zijn het vooral Belgische (familiale) ondernemers, atleten en andere vermogenden uit de regio die een beroep doen op de private banker. De regio Turnhout met zowel KMO’s als multinationals, biedt nog verdere expansiemogelijkheden, vertelt kantoordirecteur Jan Jansen: “De aanwezigheid van vooraanstaande familiebedrijven en beursgenoteerde multinationals maakt van de Kempen een belangrijke regio voor Van Lanschot. Deze streek heeft economisch nog heel wat in haar mars. Er komt een nieuwe generatie van beloftevolle bedrijven aan en ook voor hen wil Van Lanschot een referentie worden.”

Lange traditie

Van Lanschot Bankiers is één van de oudste onafhankelijke private banken van Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Behalve het kantoor in Turnhout heeft Van Lanschot in ons land nog 9 kantoren waarvan 7 in Vlaanderen en 2 in Wallonië.

Het nieuwe kantoor in Turnhout gaat nu al open voor de klanten. Op 2 en 3 oktober wordt het feestelijk ingehuldigd.