Wood table top on blur abstract natural green bokeh background Wood table top on blur abstract natural green bokeh background - can be used for display or montage your products

Biobest verpakt beestjes beter

De verpakkingen van Biobest worden nog efficiënter. Het bedrijf in Westerlo heeft net een grootscheepse operatie afgerond om die verpakkingen nog te optimaliseren.

Biobest helpt telers om hun gewassen te bestuiven en ook te beschermen tegen plagen en ongedierte door het leveren van nuttige insecten, zoals hommels en mijten.

Omdat Biobest nog steeds groeit, wou het bedrijf de verpakkingen waarin die insecten worden geleverd, meer uniform maken. Zo is er bijvoorbeeld voortaan een duidelijke kleurencode die aantoont welk product wat doet.

Ook zijn de verpakkingen aangepast zodat het nog makkelijker wordt om de diertjes uit te zetten, of de kokers leeg te strooien.

 

QR-code

Daarbovenop lanceert Biobest QR-codes op zijn producten waamee de gebruiker meer informatie kan krijgen over het gebruik, de dosering en tegen welke plaag het product doeltreffend is.

 

Wereldspeler

Biobest is ondertussen actief in een 20-tal landen. De dochterondernemingen in die landen zijn allemaal betrokken bij deze operatie. Een deel van de nieuwe verpakkingen wordt geproduceerd in de vestiging in Marokko.

Deze vernieuwingsoperatie is trouwens nog maar fase 1. Wanneer die op punt staat, zal Biobest ook zijn andere verpakkingen vernieuwen zoals zakjes, kaarten, emmers en papieren zakken.