Seppe Lenaerts

Social Kick maakt vliegende start

In februari was hij hier nog ‘starter van de week’, hij combineert zijn studies met het ondernemerschap en nu gaat zijn zaak ook al uitbreiden.

Seppe Lenaerts uit Vosselaar mag met zijn jonge bedrijf ‘Social Kick’ van een succes spreken.

Met Social Kick wil Seppe Lenaerts bedrijven in de streek helpen om online zichtbaar te zijn en te blijven. Dat is iets waar veel KMO’s mee worstelen omdat ze er niet aan toekomen, of er niet voldoende kennis voor in huis hebben. Maar dat het vandaag noodzakelijk is, daar twijfelt niemand nog aan.

“Ik leg het vaak zo uit”, verduidelijkt Lenaerts, “als je een dagje naar Antwerpen gaat en je zoekt een restaurant, dan zal je niet kiezen voor een zaak die geen aantrekkelijke foto’s online heeft, ook al is het eten er misschien nog zo goed.”

 

Het menu van Social Kick valt alvast in de smaak, want het bedrijfje maakte zonder meer een kickstart.

“Ik ben in januari begonnen met één klant. Ondertussen zijn dat er al 16”, vertelt Seppe Lenaerts. “Bovendien zijn de activiteiten van Social Kick uitgebreid. We bieden nu ook websites aan en hosting formules. Eigenlijk kunnen we een volledige marketingafdeling bieden aan andere bedrijven, zonder dat die daar zelf personeel voor in dienst moeten nemen.”

 

Uitbreiden

 

De behoefte is er, zo blijkt. Social Kick blijft voorlopig groeien en dat heeft Lenaerts doen beslissen om zich zodanig te organiseren dat groei ook mogelijk wordt.

“Van een eenmanszaak veranderen we nu in een BV. Zo kan ik binnenkort één persoon bij in dienst nemen.”

Die extra werkkracht is nodig. Tot nu beheerde Seppe Lenaerts Social Kick helemaal alleen, wat hij ook nog combineert met zijn studie Bedrijfsmanagement.

“Het zijn lange dagen,” vertrouwt Lenaerts ons toe. “In september starten de lessen ook weer. Ik zoek nu uit of ik kan voortstuderen onder het statuut van student-ondernemer. Op die manier kan ik sommige cursussen van thuis uit volgen.”

 

Als alles goed loopt, studeert Seppe Lenaerts volgend jaar af. Dan kan hij zich helemaal gaan toeleggen op zijn bedrijf, dat ongetwijfeld nog verder zal groeien.

“Uiteindelijk is het niet mijn ambitie om heel groot te worden”, licht Lenaerts nog toe, “wel om te helpen om de bedrijven in de regio een boost te geven en zo de economie in de streek te ondersteunen.”