Rue Neuve logo

Café Rue Neuve wordt residentie Rue Neuve

De Lierse projectontwikkelaar Elements Development heeft een vergunning aangevraagd voor een complex met 28 appartementen in Herentals. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Het nieuwe gebouw komt op een plaats in de Nieuwstraat waar horeca-geschiedenis is geschreven: het gaat om de panden van het legendarische café Rue Neuve en de discotheek ernaast.

Het openbaar onderzoek rond de omgevingsvergunning loopt nog deze week.

Ondertussen adverteert Elements Development al om kandidaat-kopers aan te trekken voor het toekomstige bouwproject.

Het is de bedoeling om op de hoek van de Nieuwstraat en Blijdenbergstraat een wooncomplex te realiseren met 28 appartementen een ondergrondse parking, een grote collectieve binnentuin en een gezamenlijk dakterras op de vierde verdieping.

 

Respect voor historische gevel

Bij het uitwerken van de plannen heeft het stadsbestuur erop aangedrongen dat de bouwheer de gevel van het voormalige café Rue Neuve in de nieuwbouw behoudt en restaureert. Het pand met de opvallende gevelornamenten stamt uit het begin van de vorige eeuw en is opgenomen in de inventaris van onroerend erfgoed. Elements Development is bereid om daarop in te gaan en zal het ontwerp nu zo opvatten dat die gevel een blikvanger kan worden in het geheel.

Het nieuwe complex zal ook ‘residentie Rue Neuve’ gaan heten.

Als alles volgens plan verloopt, starten de werken nog dit jaar.