EUROPEAN SPACE SECURITY EDUCATION CENTER 50 YEARS

Waterland verwerft controle over Intersoft (Olen)

De Kempen staan duidelijk op de radar bij de internationale investeringsmaatschappij Waterland. Nadat ze eind vorig jaar groeigeld toestak aan digital agency Intracto, verwerft ze nu de controle over de radartechnologiespecialist Intersoft Electronics uit Olen.

Klanten van Intersoft Electornics zijn vooral luchtverkeersleidingsorganisaties, luchtmachten en andere afdelingen van defensie. Het bedrijf voert radartechnologie uit voor de Navo, het Amerikaans leger maar voor de Belgische krijgsmacht. De technologie is nodig om de veiligheid van het vliegverkeer te garanderen.

Internationale groei
Intersoft Electronics heeft een 60-tal mensen in dienst. In Olen bevindt zich de denktank. De eerste prototypers van de producten worden in de vestiging in Geel geproduceerd en daar werkt een 10-tal mensen. In het zusterbedrijf Advionics in Oostkamp, dat in 2016 werd overgenomen, zijn 150 mensen aan de slag. Daar lopen de grotere productiereeksen. Samen vormen ze de IE Group. Intersoft Electornics draait een omzet van 12 miljoen, op groepsniveau is dat zo’n 35 miljoen.

Waterland en IE Group melden in een persbericht de intrede van Waterland als nieuwe referentieaandeelhouder in de plaats van medeoprichter Marcel Vanuytven. Vanuytven en het management blijven in het kapitaal. Enkele andere managers maken van de gelegenheid gebruik om mee in te stappen. Doel van de operatie is de internationale groei te versnellen en verder te professionelen. Met Thorsten Oelgart komt een nieuwe CEO aan het hoofd van IE Group.