214679966

Mol heeft met Huron een nieuw hotel

Aan de Turnhoutsebaan in Mol heeft het nieuwe Hotel Huron de deuren geopend. Initiatiefnemer is Jeroen Hu (23), die recht van de schoolbanken komt. Horeca kreeg hij met de paplepel ingelepeld. Zijn ouders baten tegenover een Chinees restaurant uit.

Accountancy studeerde Jeroen. “Ik wist dat ik sowieso nooit voor een baas zou gaan werken”, vertelt hij. Dat het uiteindelijk een hotel werd, was eerder toeval. “We konden het pand tegenover ons restaurant kopen van de familie Helsen, die vroeger een tegelfabriek had aan het station. Na het overlijden van de ouders lieten de kinderen het 5 jaar leegstaan. Ze wilden niet dat het zou worden afgebroken voor appartementen. Voor hen was het belangrijk dat het pand in ere zou blijven.”

Potentieel
De familie Hu verbouwde het tot een hotel met 8 kamers. “Ik run het helemaal alleen, zonder dat iemand in dienst is”, gaat Jeroen verder. “Ik vond dat er in Mol potentieel was voor een nieuw hotel.”

Dat hij gelijk had, bewees de afgelopen maand. Hij opende midden juli de deuren en kon profiteren van een aantal festivals zoals Reggae Geel om al bij de start een mooie bezetting te halen. “Verder kreeg ik heel wat toeristen, vooral om te komen fietsen. De reservaties voor september lopen ook zeer goed. Dan heb ik heel wat businessklanten, een publiek waar ik mij ook tot richt. Aanvankelijk kwamen de reservaties vooral via Booking.com, maar nu ook veel via de eigen website.”

Een kamer voor 2 personen in Hotel Huron kost zo’n 100 euro per nacht, ontbijt inbegrepen.