image

Een maand werken op E19 aan Transportzone Meer

Komende maand laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkzaamheden uitvoeren op de E19 tussen Meer en de grens met Nederland. Het asfalt wordt vernieuwd en de metalen vangrails vervangen door betonnen rijbaanafscheiders.

De werkzaamheden starten op vrijdag 6 september en duren tot het einde van de maand. Tot 20 september is de hinder op de snelweg – 1 van de drukste verkeersassen in Europa – beperkt, maar de laatste 10 dagen verandert dat. Dan zijn er 2 versmalde rijstroken per rijrichting beschikbaar en moet het verkeer naar Nederland doorsteken naar de snelwegkant richting Antwerpen. Tijdens sommige momenten moet het verkeer over 1 rijstrook, wat ongetwijfeld tot files zal leiden.

Transportzone
De op- en afritten aan de Transportzone Meer blijven tijdens de werkzaamheden maximaal bereikbaar. Enkel in de periode van 20 tot 30 september zal de afrit na 21 uur en in het weekend afgesloten zijn. Het verkeer rijdt dan richting Tilburg, keert aan het complex in Ulvenhout en bereikt dan de industriezone via de afrit Hazeldonk-Oost.