chb-190620-11

Starter van de week: Charlotte tegelijk in de natuurvoeding en de muziek

Charlotte Boogaerts (31) ging niet met 1 maar met 2 bedrijfjes van start. Enerzijds is ze natuurvoedingsconsulente en daarnaast singer/songwriter op maat. Die 2 komen mooi samen op een festivalletje dat ze op 24 augustus in haar woonplaats Arendonk organiseert.

De onderneemster werkte als zorgkundige in een rusthuis en nadien in de voor- en naschoolse kinderopvang. Maar ze ging telkens over haar grenzen waardoor haar lichaam protesteerde, wat haar uiteindelijk in een rolstoel deed belanden. Kwam daarbij dat ze een dochter kreeg die allergieën ontwikkelde. De dingen samen brachten haar naar gezonde voeding.

Bos en de bomen
“Ik volgde een online opleiding natuurvoedingsconsulente en ging daar in februari mee van start, via een traject bij Starterslabo”, vertelt ze. Haar zaak doopte ze C-Pure. Dat pure slaat op natuurlijke voeding. “Ik begeleid mensen richting natuurvoeding, dus voeding zonder geraffineerde suikers en bewaarstoffen, eigenlijk zo puur mogelijk. Mijn doelgroep zijn mensen die al bewust zijn van het belang van goede voeding, maar door het bos vaak de bomen niet meer zien.”

In de praktijk geeft ze mensen persoonlijke schema’s en toont ze hen hoe ze op een makkelijke manier gezond en snel kunnen koken terwijl het toch nog lekker blijft. In het bijzonder heeft ze zich verdiept in het allergievrij maken van allerlei gerechten.

Naast de natuurvoeding ging Charlotte Boogaerts van start met Liv Verity (leef in eerlijkheid). Met die zaak componeert ze muziek en schrijft ze teksten op vraag van klanten. Dat kan een familie zijn die iemand te vieren heeft en een persoonlijke tekst en/of lied wil, tot muziek bij een bedrijfsvideo. “Met de muziek ben ik programma’s aan het ontwikkelen naar kinderen en volwassenen, richting scholen en eventueel culturele centra. Daar wil ik maatschappelijk iets mee doen.”

Op haar zelf georganiseerde en gratis Eco-Vegan-Mini-Popfestival op 24 augustus in Arendonk treedt ze zelf op, samen met andere bands en muzikanten. Vanzelfsprekend is het festival zero waste en plasticvrij.