VIS_CO00024

Vis & Co opent in Lommel derde zaak

Er is ook in deze tijden zeker en vast ruimte voor een visspeciaalzaak. Dat bewijst Vis & Co. Zaakvoerder Tom Coomans ging in Balen van start, opende in 2016 een tweede zaak in Oud-Turnhout en afgelopen weekend nummer drie in Lommel.

“Lommel was een grote opportuniteit”, zegt Coomans. “Het is een zeer goede zichtlocatie. Bovendien was er in de regio nood aan een goede viswinkel.” Het pand bevindt zich aan de Buitensingel, dus langs de Ring en vlakbij een shoppingpark. Aan de opening gingen meer dan een half jaar verbouwingswerkzaamheden vooraf.

Verschil maken
Vis & Co verkoopt in Lommel een zeer uitgebreid aanbod aan verse vis, samen met bereide gerechten, sushi, vissoep, enz. Vooral met dat uitgebreide aanbod wil de zaakvoerder het verschil maken met de voorverpakte vis in de supermarkt. “Mensen krijgen bij ons ook uitleg over hoe ze de vis moeten klaarmaken.”

Tijdens het openingsweekend liep het alvast storm, ook al omdat de zaak een nieuwigheid introduceerde: fish & chips. “Het is een bakje gebakken kibbeling met frietjes en een saus. Dat was een instant succes. We gaan de fish & chips permanent blijven aanbieden en richten ons hiermee op de bezoekers van het shoppingcenter. Voorlopig doen we dit alleen in Lommel.”

Het team in Lommel moet nog worden uitgebreid tot een 5-tal medewerkers. De centrale keuken van Vis & Co, waar de gerechten voor de winkels worden bereid, bevindt zich in Balen. Daar zijn ook 5 vaste medewerkers actief.