DSC_0024

Turnhoutse speelkaarten voor boomende skatesector

Skateshop Woodz in Turnhout heeft bijzondere skateboards laten produceren, namelijk met de afbeelding van speelkaarten. Zaakvoerder Fabian Verhaeghe, die met 2 vennoten ook een groothandel runt, gewaagt van een enorme boost die de skatesector kent in het vooruitzicht van de Olympische Spelen in 2020.

“We laten jaarlijks onze eigen skateboards produceren in Canada”, aldus Fabian Verhaeghe. “Normaal zetten we daar ons logo op. Ze worden aan een wat goedkopere prijs verkocht dan de bekende merken.”

Speelkaartenstad
Dit jaar introduceert Woodz een nieuwigheid. Ze vroegen een lokale skateboarder en teamrider van de winkel een ontwerp te maken van 4 figuren uit het kaartspel, namelijk een koning, koningin, boer en joker, en lieten die op de houten plank plaatsen. Daarmee legt de zaak de link naar speelkaartenstad Turnhout. Tegelijk lieten ze t-shirts met de afbeeldingen drukken, zo ook kaartspelen maken bij Carta Mundi.

“We hebben er 150 van laten maken”, vertelt Verhaeghe. “We gaan er vanuit dat mensen dit ook gaan willen kopen als verzamelobject of om thuis aan de muur te hangen.”

Met de groothandel Hurray Distribution uit Zwijndrecht bevoorraadt Verhaeghe, zelf een voormalige semi-professionele skateboarder, meer dan 300 zaken in de Benelux met skatemateriaal. “Woodz Tunhout was 1 van onze klanten en we hebben de zaak 3 jaar geleden overgenomen. Daarnaast hebben we nog winkels in Brugge, Gent en Oostende. Ook voor deze laten we eigen skateboards maken, maar dan enkel met een logo.”

Op de Olympische Zomerspelen in Tokio volgend jaar is skateboarden voor het eerst een Olympische discipline. “Dat merken we ongelooflijk in de verkoop, niet alleen van de boards maar ook van kledij. De sport beleeft momenteel een enorme opgang.”