IMG_9679

Healtium en ReConnected spannen samen voor meer welzijn

Het opleidings- en adviescentrum Healtium en het expertisecentrum ReConnected, beide uit Geel, slaan de handen in mekaar. Samen bieden ze een totaalconcept aan dat zich richt op meer welzijn.

Healtium ging 5 jaar geleden van start en focust op psychisch en fysisch welzijn. ReConnected, dat enkele maanden geleden werd opgericht, leidt hulpverleners en scholen op rond verbindend gedrag.

Partner
Zaakvoerder Koen Maes van Healtium: “Waar we in het begin vooral focusten op het analyseren van bedrijven en organisaties rond burn-out preventie, hebben we ons de jongste jaren toegespitst op de begeleiding en opleiding van bedrijven en individuen rond welzijn. Omdat onze focus ligt op stresspreventie van medewerkers ontbrak er nog een groot segment rond psychisch welzijn. Hier hebben we nu onze perfecte partner voor gevonden: ReConnected.”

Michel Loots en Tinne Vroomans zijn beide psychiatrisch verpleegkundigen met expertise in het begeleiden van mensen met mentale problemen, van een verslaving tot een depressie. “We begeleiden groepen en individuen in het versterken van hun eigen persoonlijkheid”, zegt Tinne Vromans. “In de huidige samenleving zien we dat veerkracht nogal eens durft te ontbreken. Dit zorgt er ook voor dat mensen sneller mentale problemen ervaren. Samen met Healtium kunnen we nu een totaalconcept aanbieden om deze mensen individueel te begeleiden.”

“Daarnaast gaan we ook samen workshops aanbieden”, zegt Michael Loots. “We krijgen geregeld de vraag van scholen en instellingen om trajecten op te zetten rond versterkende communicatie of hoe omgaan met verbale of fysische agressie.” In hun databank zitten professionals die opleiding geven over EHBO, gezonde voeding, ergonomie, agressietraining, burn-out preventie, enz.