48f56f3a-af96-11e9-8d46-9997ca6856a4_web_translate_0_0__scale_0.1400941_0.1400941__

Met buurtwinkel brengt Linda droom in vervulling

Het Geelse gehucht Bel heeft sinds afgelopen weekend opnieuw een buurtwinkel. Daarvoor zorgt Linda Maes, die haar zaak Puur Bel noemde.

Voor de kersverse onderneemster betekende de opening van de zaak een carrièreswitch. “Ik kreeg na mijn studies de kans om les te geven op de school waar ik voordien zelf les volgde. Dat lesgeven heb ik altijd graag gedaan, maar na 17 jaar vond ik de tijd rijp vooreen nieuwe uitdaging. Mijn droom was om als zelfstandige aan de slag te gaan en die kans bood zich nu aan.”

Onderscheiden
Vorig jaar sloot Patrick Van Genechten de laatste buurtwinkel van Bel en die werd nu gekocht door Linda en haar man. Ze verbouwden een half jaar en afgelopen vrijdag volgde de opening. “Ik vond dat er nood was aan een buurtwinkel. In Bel was er geen bakker, beenhouwer of winkel met voedingswaren meer.”

Puur Bel zet in op brood, gebak en charcuterie en op verse en verse producten zoals fruit, groenten en verse maaltijden. “Met het aanbieden van streekproducten en producten van kleine leveranciers wil ik me onderscheiden van de supermarkten”, aldus nog Linda Maes.