DSC_8902

Orthosystems naar nieuwbouw om groei op te vangen

Othosystems, een bedrijf dat orthopedische schoenen op maat fabriceert, heeft een nieuwbouw aan Winkelomseheide in Geel in gebruik genomen. Die is zeven keer groter dan de vorige locatie en dient om de groei te kunnen volgen.

Oprichter Patrick Peters uit Pelt ging in 2008 als eenmanszaak van start in Geel-Winkelomheide. Intussen stelt het bedrijf 6 mensen te werk. “In feite werk ik al meer dan dertig jaar als orthopedisch schoentechnoloog. Ik ben in zekere zin ook de tweede generatie, want mijn vader was schoenmaker. Sinds 2011 is met de toetreding van mijn zoon Dries orthopedisch schoentechnoloog de toekomst van het bedrijf verzekerd. Anders zou ik ook niet zo fors in de nieuwbouw hebben geïnvesteerd.”

Sector in beweging
In de nieuwbouw beschikt het bedrijf over een wachtzaal en vier kabinetten waar voeten worden opgemeten, naast verschillende ateliers. Verder ging veel aandacht naar energiemaatregelen zoals zonnepanelen, isolatiesystemen en geothermische borigen voor de verwarming met grondwater.

Orthosystems heeft zijn sector de voorbije jaren sterk zien veranderen. “Het gaat al lang niet meer over zware en lompe blokken aan je been. We maken ook modieuze schoenen, werkschoenen met verstevigde tip of speciale wandelschoenen. Al die dingen produceren we hier in huis. We hebben intussen ook bijhuizen in Pelt en Oudsbergen, maar de ateliers bevinden zich hier in Geel. We blijven bewust klein en regiogebonden.”

Klanten zijn mensen met een fysieke beperking, diabetespatiënten, werklui na een arbeidsongeval aan de voet, enz. “Zij komen bij ons terecht omdat ze geen geschikte schoenen meer vinden in de gewone handel.”

De investering in de nieuwbouw bedraagt 1,7 miljoen euro.