beprinte-zandstraalfolie-voor-zoo-antwerpen-1000×500-c-center

Media Noord wint internationale prijs met oerwoudmotief

Media Noord Raamfolies mag een nieuwe trofee op zijn kast zetten. Het bedrijf uit Hoogstraten werd de winnaar van een MacTac Creative Award voor een project dat het realiseerde in de Zoo van Antwerpen.

In opdracht van de dierentuin werd een oerwoudmotief digitaal geprint op zandstraalfolie waardoor de mannetjes gorilla’s de vrouwelijke chimpanseers niet meer zien zitten in de kooi ernaast. Het project kon de internationale vakjury van de MacTac Creative Awards dermate bekoren dat het in juli werd uitgeroepen tot internationaal maandwinnaar.

Champions League
“De deelnemers en zeker de winnaars komen van over de hele wereld”, weet zaakvoerder Peter Van Dijck. “De foto van het apengebouw werd zelfs toegevoegd aan de Hall of Fame op de nieuwe website van de MacTac Creative Awards. Dat zijn toch een beetje de Champions League voor de beletteraars en glasfoliebedrijven in Europa. Uitgekozen worden als (maand)winnaar is echt een hele eer. Vrijwel nooit wint een Belgisch bedrijf deze trofee. Veel hoger kunnen we denk ik niet meer bereiken.”

De awards zijn een manier om via een showbook aan reclamebureaus over de hele wereld de mogelijkheden met de MacTac glas- en beletteringsfolies te toen. “Ik vermoed dat we vooral gekozen zijn voor de leuke locatie. De technische uitwerking en het originele ontwerp hebben zeker ook bijdragen tot dit succes.”