Mertens_Afbeelding

Mertens Totaalproject realiseert uw woondromen

Ontwerp, renovatie, verbouwing, inrichting en aankleding van een woning of bedrijfsruimte. Het vergt niet alleen tijd, maar ook creativiteit en vooral kennis. Ondanks het feit dat velen met plannen rondlopen, vormt het gebrek aan die drie elementen vaak een struikelblok. Mertens uit Hoogstraten speelt daar handig op in via MERTENS TOTAALPROJECT.

Het verhaal van Mertens begon zo’n 75 jaar geleden met een schilderbedrijf in de Heilig Bloedlaan in Hoogstraten. Op diezelfde locatie is intussen de derde generatie aan het roer. Ze blijft actief in schilderwerken, maar breidde over de jaren heen uit met interieurwerk en een verfwinkel. Het resulteert vandaag in Mertens Schilderwerken, Mertens Interieur en Colora Hoogstraten. De expertise nam toe, en zo ook het vertrouwen van de klanten. In die mate dat klanten zelfs bij Mertens met specifieke vragen kwamen aankloppen.

“Jullie komen schilderen, maar kennen jullie ook iemand die meteen alle spots kan vervangen? Of jullie hebben interieuradvies voor mijn nieuwe keuken gegeven, maar ik zou ook nog een loodgieter nodig hebben. Hebben jullie iemand in gedachten?”, geeft mede-zaakvoerder Els Goetschalckx enkele voorbeelden.

“We merkten een hedendaagse trend op, waarbij mensen geen tijd meer hebben. Ze laten een verbouw- of renovatieproject liever van A tot Z opvolgen. Het betekende ook de trigger voor wat mijn man, Joris Mertens, en ik al langer wilden doen: de kennis en ervaring van Mertens Schilderwerken, Mertens Interieur en Colora Hoogstraten bundelen in één geheel, aangevuld met de expertise van lokale partners.”

Lokale partners

En zo ontstond MERTENS TOTAALPROJECT. Dankzij het gedreven, enthousiaste en bekwame personeel was die nieuwe stap bovendien eens zo vlot gezet. Dat er verder met lokale partners in zee wordt gegaan, is trouwens een bewuste keuze. “Het gaat allemaal om vakmannen van in en rond Hoogstraten. Dat vinden we uitermate belangrijk, want het geeft meteen een goede klik. Je weet waar je je kan aan verwachten qua stiptheid en nauwkeurigheid. We pinnen ons bovendien niet vast op dezelfde lokale partners, maar kijken project per project wat de beste match is.”

Onder meer Restaurant De Regenboog in Oostmalle, Amigo Reizen in Hoogstraten en Smart Packaging Solutions in Meer deden intussen al een beroep op MERTENS TOTAALPROJECT. Ook de particuliere klanten vinden intussen al hun weg. “Klanten hebben bij ons één aanspreekpunt en wij regelen nadien de rest. Zo hebben ze zelf geen werk en al zeker geen zorgen. Zij kunnen hier terecht voor projecten van A tot Z, voor enkel kleuradvies, of wat dan ook. We spelen in op de wens van de klant.”