innerme-1

Sportvoedingondernemer doet laatste triatlon

Dirk Baelus uit Arendonk heeft afgelopen weekend in Friesland deelgenomen aan zijn laatste triatlon. Triatlon leidde tot de oprichting van zijn eigen sportvoedingmerk Innerme, waarin eerder dit jaar voormalig tennisvedette Kim Clysters een participatie nam. De combinatie van sport, werk en gezin was niet langer houdbaar.

Dirk Baelus maakt het nieuws op zijn Facebook-pagina bekend. “U leest het goed … ik ben gestopt met triatlon”, schrijft hij. De voorbije 15 jaar nam hij deel aan 90 triatlonwedstrijden waarvan 26 volledige triatlons. 4 keer verscheen hij aan de start van Ironman Hawaii. En dan te weten dat hij pas op zijn 25ste begon en voordien een leven leidde als rokende cafébaas.

Ruimte maken
“Triatlon vraagt veel. Drie sporten wekelijks trainen, ervan recupereren EN de focus naar de wedstrijden neemt enorm veel uren in beslag. Triatlon is nog steeds een passie en de mooiste sport. Ik ben het niet beu en ik heb zeker niet het gevoel dat ik uitgeblust ben, integendeel… Ik voel me sterker dan ooit. Maar het is echt tijd om ruimte te maken.”

Het einde van zijn sportcarrière kadert in het feit dat hij binnenkort vader wordt en hij meer tijd wil maken voor het gezin. “Daar komt ook nog eens bij dat ik een sterk groeiend bedrijf run, een andere droom. Voor mij is het nu heel duidelijk dat ik gezin en werk niet meer kan combineren met triatlon op zijn best.”

“Eigenlijk heb ik alles wat ik nu heb, te danken aan 15 jaar vol overgave aan de triatlonsport. En ik heb hierdoor vele dromen gerealiseerd op verschillende vlakken: relationeel, sociaal, werk, persoonlijke groei, gezondheid en sportief. Tijdens dit avontuur heb ik de wereld rondgereisd en ben ik op adembenemende plaatsen geweest.”

Dirk Baelus blijft nog met 1 been in de triatlonsport als voorzitter van het Innerme Triatlon & Granfondo Team, dat momenteel 42 leden telt.